Fennikel kan kuttes på to måter – med en skarp kniv eller med en food processor/kjøkkenmaskin. For å kutte fennikel med en skarp kniv, hold den i et håndkle for ikke å skli og trekk av bladene med et snitt diagonalt ned langs stilkene.
For å kutte fennikel i en food processor, legge hele fennikelet inn i maskinen og sett det på. Etter få sekunder bør jobben være gjort.
Er fennikel grønnsak?
Fennikel er en grønnsak som ikke er så vanlig her til lands, men som er svært populær i Italia og Hellas. Den kan brukes både frisk og tørr. Fennikel inneholder mye vitamin C og fiber.
Fennikel er en grønnsak som vokser i hvite, trekantede blomster. Blomstene er omtrent fem centimeter lange og har et kraftig anisk smak. Fennikel har en grønnfarge og kan brukes både frisk og tørr.
Skal fennikel skrelles?
Ja, det er skallet som gir den gyldne fennikelfargen. Fennikel inneholder mye vitamin C, noe som gjør at den ofte brukes i syltetøy og sauser.
Skrelles enkelt ved å trekke huden av fennikelen med fingrene. Det anbefales å ikke vaske fennikelen etter skrelling fordi det vil gå tapt mye av vitaminene.
Hvordan deler man fennikel?
Man kan dele fennikel på to måter: man kan dele den i to like store biter eller man kan dele den i fire like store biter. Ved å dele fennikel i to like store biter, vil du ende opp med to stykker som har en stump på toppen. Dette er vanligvis det vi gjør når vi skal servere fennikel som tilbehør til maten.
Ved å dele fennikel i fire like store biter, vil du ende opp med fire smale stykker med en tupp på hver ende. Dette er vanligvis det vi gjør når vi skal bruke fennikel som en del av en salat.
Hvordan tilbereder man fennikel?
Fennikel er en grønnsak som kan ha ulike bruksområder. Den kan spises rå eller kokt. Tilberedning av fennikel krever at du skyller og skjærer den i tynne skiver. Bløtlegg den så i saltet vann i ca. 10 minutter.
Stek så skivene gylne på en panne med litt olje. Fennikel passer godt til fiske- og kyllingretter samt salater.
Hva er bra med fennikel?
Det er flere gode grunner til å spise fennikel. For det første er den en fantastisk kilde til vitamin C, og inneholder dermed antioksidanter som bidrar til å beskytte cellene våre mot skader.
For det andre har den et høyt innhold av fiber, noe som er bra for fordøyelsen.