En varmepumpe er en maskin som bruker en liten mengde energi til å flytte varme fra et sted til et annet. Den vanligste typen varmepumpe er luftvarmepumpen, som flytter varme mellom hjemmet ditt og uteluften. Varmepumper er svært effektive til å flytte varme. Faktisk fant en studie at luftvarmepumper kan spare huseiere opptil 40 % på oppvarmings- og kjølekostnadene sammenlignet med tradisjonelle ovner og klimaanlegg.
For å være helt ærlige, så er det èn tjeneste som anbefales over alle andre når det kommer til anskaffelse av en slik pumpe: Tjenestetorget.no. Tjenesten er 100 % uforpliktende, gratis og jeg vet personlig at Tjenestetorget har kontakter med de beste leverandørene i markedet. Det tar deg kun fem minutter å søke, så vi anbefaler at du sjekker det ut. 🙂
Norge er et flott sted å installere varmepumpe på grunn av det kjølige nordiske klimaet. Gjennomsnittstemperaturen i Norge er rundt 5 grader celsius, så en varmepumpe kan hjelpe deg med å holde boligen varm om vinteren og kjølig om sommeren. Det er mange firmaer som tilbyr installasjonstjenester for varmepumper i Norge, så det er lett å finne noen som kan hjelpe deg i gang.
Derfor har vi gjort jobben for deg. I denne testen av varmepumpe har vi nemlig funnet frem til fem gode produkter for å hjelpe deg å føle deg varmere og mer komfortabel.
Skal du kjøpe skaffe varmepumpe? Her er tjenesten vi anbefaler for å skaffe et anbud: Tjenestetorget.no.
Bilde
Produkt
Egenskaper
Pris
Fujitsu Extreme Gulv 6.3
KMP Smart 12/60
MITSUBISHI LN35 Hero
WOODS Cortina Silent 12K Duo
FRICO ERP Termostat
Oversikt – Våre favoritt-varmepumpe:
1. Fujitsu Extreme Gulv 6.3 – best i test!
Fujitsu er et av de ledende merkene innen varmepumper, og Extreme Gulv 6.3 er en av modellene de leverer. Denne pumpen har en kapasitet på 5,2 kW som gjør at den passer godt til oppvarming av store områder – opptil 110 m².
Fungerer også med lave ute-temperaturer
Med en utetemperatur på -25 °C kan du være trygg på at pumpen holder huset ditt varmt uansett årstid. Den kjøler også godt med en effektivitet på 4,2 kW, og har et støynivå som ikke er for høyt.
Alt i alt en veldig god varmepumpe av høy kvalitet, og vi kan trygt anbefale den.
2. KMP Smart 12/60 – Vekselretterstyrt varmepumpe
KMP Smart 12/60 er en svært effektiv vekselretterstyrt varmepumpe som passer godt til det nordiske klimaet. Den innebygde Wi-Fi-modulen gjør det mulig å fjernstyre bassengvarmeren via en spesialutviklet app, noe som kan redusere oppvarmingskostnadene dine med opptil 80%!
Unik teknologi
Pumpe er også utstyrt med klimasmart kjølemed R32, som gjør at den kan opprettholde en jevn temperatur i boligen ditt, slik at du kan nyte høst- og vintermånedene uten problemer. Kort sagt,er en fantastisk varmepumpe som anbefales på det sterkeste!
3. MITSUBISHI LN35 Hero – Rålekkert design
Mitsubishi LN35 Hero varmepumpe er et utmerket valg hvis du er ute etter en energieffektiv måte å varme opp hjemmet ditt på.
Den har en høy kW-effekt, noe som gjør den perfekt for større rom, og den elegante designen vil utfylle enhver innredning. Det automatiske avriming-systemet holder enheten i gang jevnt, og lavstøymodus sørger for at du ikke blir forstyrret mens den kjører.
ECO-modus for god miljøvennlighet
Den menneskelige øyesensoren sikrer nøyaktige temperaturavlesninger, og ECO-modus sparer energi uten å ofre komfort.
Denne er også tilgjengelig i en rekke farger for å matche innredningen din. Vi anbefaler LN35 Hero varmepumpe for alle som leter etter en effektiv og stilig måte å varme opp hjemmet sitt på.
4. WOODS Cortina Silent 12K Duo – Kommer i fire ulike farger
WOODS Cortina Silent 12K Duo varmepumpe er et høykvalitetsprodukt med elegant design. De 4 fargealternativene gjør det enkelt å matche stilen til hjemmet ditt, og den høye scoop-verdien betyr at du kan kjøle ned eller varme opp store områder raskt og effektivt. Med en effekt på 6,6 kW er denne enheten perfekt for huseiere som trenger kraftig ytelse uten å ofre plass eller bekvemmelighet.
Enkel å justere via et berøringspanel
Det digitale berøringspanelet gjør det enkelt å bruke, og den lette konstruksjonen gjør det enkelt å flytte fra rom til rom etter behov.
Enheten har også en timerfunksjon, slik at du kan stille inn den til å slå seg av og på til bestemte tider. I tillegg gjør den medfølgende luftslangen og vindussettet installasjonen til en lek. Det beste av alt betyr at EER klasse A-klassifiseringen betyr at du kan spare penger på strømregningen mens du fortsatt nyter overlegen ytelse.
5. FRICO ERP Termostat – Tar tempen på om varmepumpen din faktisk fungerer
FRICO ERP Termostat er en universell termostat for varme som kobles mellom varmepumpe og sentralenhet. Den gir deg mulighet til å styre temperaturen i rommet/huset ditt med høy presisjon, uansett om du vil ha et rom som er helt konstant eller om du vil benytte energisparefunksjonen “intelligent dynamisk”.
Kobles regulatoren i serie mellom strømnettet og en elektrisk varmer. Nettforstyrrelser elimineres fordi strømeffekten styres av/på ved vekselspenningens nullgjennomgang. ERP har innebygd temperaturgivere og kan styres manuelt eller automatisk med FRICO sin fjernkontroll.
Jeg har brukt denne regulatoren i et par år nå, og den fungerer utmerket. Regulatoren er enkel å installere og bruke, og den gjør akkurat det den skal. Varmeelementene i systemet styres av regulatoren, og dette gjør at man kan spare mye energi. Regulatoren er også kompatibel med FRICO sin fjernkontroll, noe som gjør at man kan styre varmen i systemet helt enkelt og effektivt. Anbefales på det sterkeste!
Hva er de viktigste tingene å se etter når du velger profesjonelle varmepumpe
1. Velg riktig varmepumpe for din bolig
En varmepumpe gir behagelig varme om vinteren og kjøling om sommeren, og er dermed et effektivt supplement til fyren eller ovnen din. Det er likevel lurt å tenke seg godt om før du kjøper, slik at du får en varmepumpe som er tilpasset akkurat ditt behov. Har du et stort oppvarmingsbehov, for eksempel i en stor bolig eller bedrift? Da bør du gå for en større og mer kraftig varmepumpe. Er det mindre behov, kan en liten og billigere modell være tilstrekkelig.
Det er flere forskjellige typer varmepumper på markedet, så her må du velge ut fra hvilket opplegg du har i din bolig. Trenger du varmepumpe til gulvvarme, eller er radiatorer tilstrekkelig? Dette er noe du bør tenke over før du kjøper. Som hovedregel kan vi si at jo større bolig, desto større og mer kraftig bør varmepumpen være. Men dette er ikke alltid tilfelle. En fordel med mindre modeller er at de ofte har en innebygd nattnedsettelse, som gjør at den kan gå på et lavere varmeeffekt om natten. Dette kan gi en besparelse på strømregningen.
2. Pass på at du har nok kapasitet og effekt
Pass på at du har nok kapasitet og effekt i din bolig. Du kan regne ut dette ved å bruke en varmepumpekalkulator. Husk også på at varmepumper ikke tåler frost, så du må ha god tilgang til strøm.
Når du har funnet ut om du har nok kapasitet og effekt i din bolig, er det på tide å velge varmepumpe. Det finnes to hovedtyper av varmepumper – luft-til-vann-varmepumper og jordvarmevarmepumper. Luft-til-vann-varmepumper tar varme fra omgivelsene og bruker den til å varme opp vannet i boligen din.
Jordvarmevarmepumper tar varme fra jorden og bruker den til å varme opp både vannet i boligen din og rommene dine.
3. Husk å ta hensyn til inneklimaet
Husk å ta hensyn til inneklimaet og husets isolasjon. Vær også obs på støy fra pumpen, varmepumpens levetid og driftssikkerhet. Når du skal kjøpe ny varmepumpe er det viktig å ta hensyn til inneklimaet ditt og hvor godt isolert huset ditt er. Husk også å sjekke støynivået til pumpen, da noen varmepumper kan være svært støyende. Varme Pumper med lange levetider og høy driftsikkerhet er også viktige faktorer å ta hensyn til.
fordeler med varmepumpe er at de kan være svært energieffektive og miljøvennlige. De fleste moderne varmepumper bruker fornybar energi, som for eksempel jordvarme eller bergvarme, noe som gjør dem til en miljøvennlig oppvarmingskilde. Varmepumper kan også bidra til å redusere faren for innebrann, da de ikke bruker åpen ild eller elektrisitet for å fungere.
4. Sjekk at du får god service
Sjekk at du får god service og garanti, og at du kjenner til energieffektiviteten på varmepumpen. Du kan også ta en titt på vår test av varmepumper for å se hvilke som er best i test. Husk at det er viktig å følge instruksjonene nøye for å unngå skader på varmepumpen. Når du har valgt en varmepumpe, kan du beregne hvor mye den vil koste deg i året, slik at du kan budsjettere for dette.
Det er viktig å velge en varmepumpe som passer til din bolig, og det er lurt å ta en titt på størrelsen på rommet der du skal ha den. Vurder også hvor mye varme du trenger, og hvor mye kulde du kan tolerere.
Dette er viktige faktorer når du skal velge energieffektiviteten på varmepumpen.
5. Sammenlign priser
Sammenlign priser og finn den beste varmepumpen for deg. En varmepumpe brukes til å hente energi fra naturen og overføre denne energien innendørs, hvor den kan brukes til oppvarming og/eller kjøling av bygninger. Varmepumper kan brukes i både små og store bygninger, og er en effektiv måte å redusere både strømforbruket og klimabelastningen.
For å finne den beste varmepumpen for ditt behov, må du først vurdere hvilken type bygning du har, og hva slags klima det er der du bor. Deretter kan du sammenligne priser og funksjoner for ulike varmepumper på markedet, for å finne den som passer best til ditt behov.
6. Velg en pålitelig leverandør
En viktig faktor når det gjelder å velge en varmepumpe er å sørge for at du velger en pålitelig leverandør.
Dette er viktig fordi du vil ha garanti for at produktet fungerer som det skal, og at det er trygt å bruke. Du bør også sørge for at leverandøren har god kundeservice, slik at du kan få hjelp hvis det er noe som ikke fungerer som det skal.
Når du har funnet en leverandør du føler deg trygg på, er det viktig å sette seg godt inn i produktet. Dette betyr at du bør lese bruksanvisningen og gjøre deg kjent med de ulike funksjonene. Du bør også sjekke at varmepumpen passer til din bolig, og at den har alle de funksjonene du trenger.
Vanlige spørsmål og svar
Hva er ulempene med en varmepumpe?
De store ulempene med en varmepumpe er at den ikke vil fungere optimalt hvis temperaturen utendørs er for lav, og at den kan være dyr å installere.En varmepumpe trenger en kompressor for åvirke, noe som igjen betyr at den må ha et eget tilførselskontaktpunkt (ett ekstra kontaktpunkt i tillegg til det du normalt har til andre elektriske apparater). Du bør også være klar over at selv om en varmepumpe er en effektiv måte å hente energi fra naturen, så bruker den også elektrisitet til å drive kompressoren.
Hva er galt med varmepumper?
Det er flere potensielle problemer som kan oppstå med varmepumper. Et vanlig problem er utilstrekkelig isolasjon, noe som kan føre til at pumpen jobber hardere enn nødvendig og til slutt overopphetes. En annen mulighet er feil installasjon, noe som kan resultere i frosne spoler og redusert effektivitet.
I tillegg kan varmepumper bli mindre effektive i ekstremt kalde temperaturer, så det er viktig å rådføre seg med en profesjonell for å finne ut om en varmepumpe er riktig for ditt klima. Til slutt kan problemer med kompressoren eller andre deler av pumpen også føre til problemer langs linjen. Mens varmepumper generelt er pålitelige, er det viktig å være klar over disse potensielle problemene slik at du kan løse dem hvis de oppstår.
Kan en varmepumpe varme opp hele huset mitt?
Ja, en varmepumpe kan brukes til å varme opp hele huset ditt. Varme fra luften utelukkende brukes til oppvarming av huset; det vil ikke være nok strøm til å drive kjølesystemet ditt også. Selv om du velger en modell med innebygd varmekilde, kan det hende du trenger en ekstra varmekilde for å dekke behovet ditt. For eksempel, hvis du har et svært stort hus, kan det være nødvendig å installere en ekstra varmekilde for å opprettholde den ønskede temperatur når det er veldig kaldt ute.
Er varmepumper verdt pengene?
Ja, det er verdt pengene. Varme pumper kan redusere energiforbruket med opptil 30 %, avhengig av hvilken type pumpen du installerer og hvilken energikilde du bruker. I tillegg til å spare penger, bidrar en varmepumpe til et bedre miljø ved å redusere utslippet av klimagasser.
En varmepumpe er en enhet som overfører energi fra et kaldt sted til et varmt sted. Varmepumper kan brukes til å oppvarme boliger eller bedrifter, og de er også svært effektive når det gjelder å kjøle ned lokaler om sommeren. En varmepumpe består av to hoveddeler: en kompressor og et varmeapparat. Kompressoren driver varmeapparatet, som igjen overfører energi fra det kalde stedet til det varme stedet.
Varmepumper er derfor svært effektive når det gjelder å redusere energiforbruket, da de kan gjenbruke den energin som allerede er tilgjengelig i miljøet. En varmepumpe kan derfor være en meget fordelaktig investering for deg som ønsker å redusere energiforbruket og samtidig spare penger.
Hvor er det best å plassere en varmepumpe?
Det er ingen fasit på dette spørsmålet, da det hele avhenger av faktorer som husstørrelse, isolasjon og værforhold. Det er imidlertid generelt sett anbefalt å plassere varmepumpen i et solrikt og lunt område, som for eksempel på sørsiden av huset.
Dette er fordi det ofte er kaldere på nordsiden, noe som gjør at varmepumpen må jobbe hardere for å opprettholde riktig temperatur. I tillegg vil det være en stor fordel hvis varmepumpen er plassert i nærheten av en uteplass eller et vindusområde, da dette kan gjøre det enklere for den å ta inn frisk luft og slippe ut varmen.